Praleisti ir pereiti prie pagrindinio turinio

Pažintis ir veiklos su lėlėmis




Veiklos su lėlėmis 

Mūsų lėles: Aretę ir Etaną vaikai priėmė su smalsumu, šiek tiek drovėdamiesi. Įdėmiai išklausė jų istorijų, mielai pasakojo apie save ir draugiškai priėmė į savo draugų ratą.

Išklausę Aretės istoriją vaikai patarė kaip įveikti pyktį, vaikai žaidė žaidimą „Šviesoforas“, kuris mokė vaikus ir Aretę, supykus sustoti ir pagalvoti prieš kažkada darant ar sakant, kai esi labai piktas. Mokėme Aretę išleisti pyktį taip, kad neužgautų kitų, su vaikais mokėmės kvėpuoti, pūtėme balionus ir juos išleidome, taip išleisdami pyktį gražiai, kad jis nesprogtų kaip balionas.

Lėlės Etano istoriją mokė mus gražaus elgesio su vaikais, kurie yra kitokie. Su vaikais dėliojame korteles ir kūrėme istorijas, kalbėjome, kad reikia draugui padėti, o nesijuokti. Bandėme suprasti kaip kitas žmogus jaučiasi, kai iš jo juokiasi, ką galėtume pakeisti savo elgesyje, kad Etanas pasijustų geriau. Žiūrėjome filmuką, kuris priminė, kad kiekvienas yra svarbus ir niekada nereikia pasiduoti ir padėti vienas kitam.

https://www.facebook.com/psichologijosnamai/videos/2144138198996477/?t=8

Veiklos su lėlėmis padeda ugdyti vaikų socialinius įgūdžius, padeda prakalbinti vaikus, kurie nedrįsta pasakyti kaip jaučiasi, nerimauja. Padėdami lėliai kartu vaikai randa atsakymus į savo klausimus, išmoksta bendrauti ir bendradarbiauti.





Komentarai

Populiarūs šio tinklaraščio įrašai

VIRTUALUS PARTNERIŲ SUSITIKIMAS

 Birželio 7-10 dienomis vyko virtualus partnerių paskutinis Erasmus+ projekto "For a respectful and tolerant school" susitikimas. Susitikimo metu su partneriais pristatėme nuveiktas veiklas, daug diskutavome apie visų vaikų įtraukimą į mokymo(si) procesą, aptarėme kitus svarbius klausimus, kad projektas būtų baigtas sėkmingai. Birželio 10 dieną, surengėme projekto partneriams pažintinę dieną: pristatėte Lietuvą, Klaipėdą, savo mokyklą. Susitikimo metu surengėme virtualų koncertą partneriams. Jį galite išvysti čia: https://youtu.be/y_p7dEN9l8k Kartu su Ispanijos, Italijos, Prancūzijos, Latvijos sudainavome dainą, skirtą draugams. Ispanijos partneriai kartu su vaikais surengė mums staigmeną ir išmoko kelis lietuviškus žodžius, parengė plakatus apie Lietuvą, ir juos pristatė. Susitikimas pavyko puikiai ir paliko visiems puikius įspūdžius.  Mūsų mokyklos pristatymas: https://youtu.be/ Q1CTqGvy7sQ

KNYGOS MOKO DRAUGAUTI

 Vaikams labai patinka knygos, nes jose slepiasi puikios istorijos, kurios moko kaip draugauti, kaip išspręsti nesutarimus. Mūsų draugė Aretė pakvietė vaikus paskaityti knygelę "Žvėreliai mokosi draugauti". Perskaitę knygelę su vaikais aptariame kas yra draugystė, kaip žvėreliai mokėsi draugauti. Po knygelės aptarimo piešėme draugams piešinius.    

HALLOWEENO AKIMIRKOS

  Su projekto partneriais pasidalinome Helovyno akimirkomis. Jas galite pažiūrėti čia: https://www.youtube.com/watch?v=WwV0_r_kpxg&feature=youtu.be