Praleisti ir pereiti prie pagrindinio turinio

Tolerancijos dienos paminėjimas



Pasaulyje gyvena daugybė skirtingų žmonių grupių – jie skiriasi išorine išvaizda: odos, akių, plaukų  spalva. Skirtumai – ne pagrindas nesantaikai, užgauliojimams ar įžeidinėjimui, todėl labai svarbu suprasti, kad visi esame lygūs ir turime vienodas teises. Tolerancija -  tai suvokti ir pripažinti, kad kitų ypatybių turintis žmogus nėra blogesnis, žemesnis, menkesnis.

Šiais metais Tarptautinės Tolerancijos dienos simbolis –  Tolerancijos Švyturys.
 
Švyturys kaip simbolis reiškia pagalbą, nes rodo kelią laivams, ieškantiems kranto, padeda neužplaukti ant seklumos. Taip ir žodis tolerancija, savo prasme reiškia pakantumą, suteikia žmonėms gebėjimą visuomenėje sugyventi taikiai, priimti kitokį žmogų, kitokius požiūrius. Tolerancija, kaip švyturys saugus kelias laivams, taip ir žmonėms svarbi sąvoka, skatinanti pakantumą, gebėjimą išlaikyti pagarbą nepaisant skirtingų pažiūrų, tautybės, rasės, skirtingos religijos.













Komentarai

Populiarūs šio tinklaraščio įrašai

VIRTUALUS PARTNERIŲ SUSITIKIMAS

 Birželio 7-10 dienomis vyko virtualus partnerių paskutinis Erasmus+ projekto "For a respectful and tolerant school" susitikimas. Susitikimo metu su partneriais pristatėme nuveiktas veiklas, daug diskutavome apie visų vaikų įtraukimą į mokymo(si) procesą, aptarėme kitus svarbius klausimus, kad projektas būtų baigtas sėkmingai. Birželio 10 dieną, surengėme projekto partneriams pažintinę dieną: pristatėte Lietuvą, Klaipėdą, savo mokyklą. Susitikimo metu surengėme virtualų koncertą partneriams. Jį galite išvysti čia: https://youtu.be/y_p7dEN9l8k Kartu su Ispanijos, Italijos, Prancūzijos, Latvijos sudainavome dainą, skirtą draugams. Ispanijos partneriai kartu su vaikais surengė mums staigmeną ir išmoko kelis lietuviškus žodžius, parengė plakatus apie Lietuvą, ir juos pristatė. Susitikimas pavyko puikiai ir paliko visiems puikius įspūdžius.  Mūsų mokyklos pristatymas: https://youtu.be/ Q1CTqGvy7sQ

KNYGOS MOKO DRAUGAUTI

 Vaikams labai patinka knygos, nes jose slepiasi puikios istorijos, kurios moko kaip draugauti, kaip išspręsti nesutarimus. Mūsų draugė Aretė pakvietė vaikus paskaityti knygelę "Žvėreliai mokosi draugauti". Perskaitę knygelę su vaikais aptariame kas yra draugystė, kaip žvėreliai mokėsi draugauti. Po knygelės aptarimo piešėme draugams piešinius.    

HALLOWEENO AKIMIRKOS

  Su projekto partneriais pasidalinome Helovyno akimirkomis. Jas galite pažiūrėti čia: https://www.youtube.com/watch?v=WwV0_r_kpxg&feature=youtu.be